"Perpetual Response to Sound and Light (at HangarBicocca)" is conceived as a self-responsive structure in which each element—such as the sound of trains passing on rails near the exhibition complex and the architecture of the space— take on central roles, creating a connection between inside and outside. A white light installed outdoors in front of the exhibition building and timed according to noises coming from the nearby railway illuminates the Hangar's Shed and its visitors through a door that works as a transparent screen. Unlike in "White Museum", in this work the external influences of light and sound are to frame the internal structures, creating another image experience of this landscape.

 
 
Perpetual Response to Sound and Light (at HangarBicocca), 2013/2017

spotlight, sound



Images:
Installation view at Pirelli HangarBicocca, Milan, 2017. Photo: Agostino Osio © Rosa Barba